Această prezentare necesită JavaScript.

O masea de minte o poate inlocui pe una pierduta sau cu prognostic rezervat, aflata in imediata vecinatate.

De multe ori maselele de minte raman blocate in os din cauza lipsei spatiului adecvat pentru eruptie sau pot erupe partial.

Atentie insa:

  •  deplasarea maselelor se realizeaza cu ajutorul unui aparat ortodontic fix (lipit pe dinti)

– timpul de tratament poate depasi 2 ani

– aceasta solutie de tratament se potriveste pacientilor care au nevoie si de indreptarea dintilor, ei avand astfel o motivatie in plus.

In imagini puteti urmari evolutia tratamentului la o pacienta care s-a prezentat cu lipsa de spatiu pt caninul drept maxilar, acesta fiind pozitionat in afara arcadei descrisa de restul dintilor, avand cerinte de natura estetica.

Pentru ca penultimul molar aflat pe arcada suferise deja un tratament si avea prognostic rezervat, s-a ales a fi extras. Ulterior premolarii au fost deplasati incat sa se faca loc pentru canin.

Totodata am deplasat si ultimul molar spre anterior incat sa putem facilita eruptia molarului de minte care era blocat in os fara spatiu .

La arcada inferioara spatiul ramas in urma unei extractii vechi a fost inchis complet, molarul de minte luand locul celui extras.

Aparatul ales a fost lingual la maxilar , invizibil din exterior.

La mandibula pacienta a optat pentru un aparat transparent exterior.

Mi-as dori ca toti pacientii sa fie la fel de seriosi pentru a putea obtine rezultatele dorite, este conditia principala pentru reusita!