Această prezentare necesită JavaScript.

Toata lumea stie ca molarii de minte, de cele mai multe ori, nu au loc pe arcade. Medicii vor sa-i extraga cat mai repede, de teama complicatiilor, pacientii sunt de-a dreptul ingroziti. Cine nu a auzit povestile despre cum se opintesc chirurgii cu piciorul pe pieptul pacientului ca sa ii poata extrage?!! Sau despre durerile cumplite postextractionale?

Niciuna dintre aceste temeri nu ar trebui sa fie fondata, atata timp cat extractia este facuta de un chirurg care chiar stie ce face.

Daca totusi nu esti pregatit pentru o astfel de interventie, recomandarea este ca macar sa fie urmariti radiologic, anual, o data cu controlul de rutina al danturii.

Altfel, poti avea surpriza ca acesti molari neerupti sa provoace resorbtia radacinilor maselelor invecinate, ducand la pierderea lor.

Ca in cazul pe care il vedeti in imagine. Situatia a fost descoperita tarziu, cand pacienta a venit sa-si indrepte cu totul alti dinti.

Norocul ei, pana la urma. S-a decis extractia molarului 2 si aducerea pe arcada a celui de minte, cu ajutorul aparatului invizibil Incognito.

Tratamentul a durat 3 ani, timp in care pacienta a ramas si insarcinata 🙂 . Acum are un bebe de doua luni, dinti drepti, un zambet de vis si toti dintii sanatosi!!!

Un sfat: nu neglija problema maselelor de minte!

ps. Multumim dr Ion Nicolescu, care s-a ocupat de partea de chirurgie 🙂

Citeste si „VIDEO – dr Iana Dila despre aparatul invizibil Incognito”