Foarte multi pacienti sunt ingrijorati ca odata cu montarea aparatului dentar mirosul gurii va avea de suferit. De fapt aceasta ingrijorare poate deveni o adevarata obsesie, cel in cauza dorind scurtarea tratamentului, chiar daca rezultatul tratamentului va avea de suferit.

Macar in ceea ce priveste acest subiect, nu exista diferente  intre materialul din care e confectionat aparatul: metal, ceramica sau safir 🙂

Asadar, o data stabilit ca nu, safirul nu te scuteste de efectuarea cu rigurozitate a igienei :), iata ce puteti folosi in plus fata de periuta obisnuita:

1. periuta interdentara (forma partii active este asemanatoare cu cea a rimelului)

2. dusul bucal (un jet care curata si indeparteaza resturile alimentare din zone mai greu accesibile)

3. ata dentara

4. superfloss (foarte putini cunosc beneficiile acestuia, dar va recomand cu caldura sa invatati sa folositi)

Am gasit informatii foarte interesante despre dusul bucal, aparut pentru prima oara sub denumirea Waterpik, sub care este si cunoscut de cei interesati:

„Waterpik sunt cei care au descoperit si dezvoltat acest tip de dispozitiv inca din 1962. Tehnologia de ultima ora face ca igiena orala si sanatatea gingiilor sa fie imbunatatita cu pana la 93%(conform studiilor celor mai de renume universitati din Statele Unite ale Americii) in comparatie cu folosirea numai a periutei si a atei dentare. In total exista peste 50 de teste clinice ce au demonstrat ca dusul bucal este sigur, eficient si ofera o sanatate orala superioara pentru numeroase tipuri de afectiuni. Pentru pacientii cu gingivita pana la 93% mai eficient in reducerea sangerarii fata de periere si ata dentara; Dusul bucal este cu pana la 52% mai eficient in reducerea inflamatiilor gingivale fata de periere si ata dentara; In cazul pacientilor cu implant este mai eficient cu 87% fata de o clatire normala; Este mai eficient cu 350% in reducerea inflamarii gingivale fata de clatire. S-a demonstrat clinic ca este mai eficient decat folosirea atei dentare pentru curatare in jurul dintilor cu noul varf ortodontic. Pentru pacientii cu aparate ortodontice este de 3 ori mai eficient decat ata dentara in reducerea tartrului. Pentru pacientii cu diabet este mai eficient cu 44% in reducerea sangerarii gingivale fata de igiena orala de rutina. Irigator bucal(dusul bucal) Waterpik este conceput pentru o igiena bucala completa. Jetul intermitent destabilizeaza resturile alimentare din zonele inaccesibile igienei obisnuite cu periuta si pasta. Prezinta terminale pentru – PUNGI PARODONTALE – SUPRAFATA LINGUALA – SUPRAFATA DENTARA – WATERJET CU MASAJ GINGIVAL Aparatul vine insotit de 7 capete in total : 2 varfuri jet standard-uz general(cu pana la 93% mai eficient pentru imbunatatirea sanatatii gingiei), 1 pentru curatarea limbii(indeparteaza bacteriile ce provoaca respiratia urat mirositoare), 1 pentru pacientii care poarta aparate dentare fixe(indeparteaza tartrul din jurul aparatelor ortodontice, implanturi, punti si alte lucrari dentare), 1 terminal pentru pacienti cu afectiuni parodontale(acopera 90% dintr-o cavitate de 6mm, curatare extrem de blanda), 1 terminal pentru implanturi, coroane, punti, uz general si 1 capat tip periuta pentru uz general.”

de unde puteti cumpara

Citeste si „VIDEO – dr Iana Dila despre aparatul invizibil Incognito”