Ma intrebam adesea care sunt criteriile dupa care isi aleg  pacientii medicul dentist.

Si, mai ales, isi aleg un medic sau un cabinet , o clinica de renume?

O prietena, medic ea insasi, stabilita in Italia, imi spunea ca pacientii italieni considera ca dentistul face parte din familie, le stie istoricul medical, el le trateaza si copiii si sunt fericiti sa-l gaseasca mereu in acelasi cabinet .

In Europa occidentala, cabinetele se preiau cu tot cu pacienti, medicul care se retrage il recomanda “ceremonios” pe noul venit. Pacientii europeni nu fug de la un cabinet la altul, sunt fideli pentru ca nu au motive sa creada ca un cabinet situat mai putin central e mai putin “steril”, doar pentru ca nu arata la fel de luxos.

Pacientii romani cred ca alegand o clinica de renume, responsabilitatea tratamentelor revine acesteia. De fapt, medicul este 100% responsabil pentru procedurile medicale efectuate.

Daca alegem cabinetul dupa aspectul mai degraba de spa decat de clinica de medicina dentara, avem de unde alege peste tot in lume.

Iata cum s-a gandit un stilist sa decoreze spatiul de tratament al unui cabinet (nu-l gasiti in Bucuresti 🙂 , daca va gandeati sa-l cautati)!